Start Deserti Čokoladna torta sa likerom od jaja

Čokoladna torta sa likerom od jaja

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
Za koru:
50 g čokolade
30 g putera
3 jajeta
125 g šećera
1 vanil-šećer
50 g brašna
50 g gustina
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Za fil:
5,5 dl slatke pavlake
2 vanil-šećera
20 g želatina u prahu
3 dl likera od jaja
25 g putera
50 g bele čokolade
150 g čokolade za kuvanje

Priprema:
Kora:
1. Čokoladu i puter otopiti na pari i ostaviti da se ohlade.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti ih u čvrst šam. Postepeno dodavati šećer i vanil-šećer te mutiti sve vreme.
3. Dodavati jedno po jedno žumance i prohlađenu čokoladu i umutiti.
4. Sjediniti brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pa dodati u smesu od jaja i promešati.
5. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180˚C dok ne porumeni. Pečenu koru poprečno preseći napola.
Fil:
1. Umutiti 4 dl slatke pavlake sa vanil-šećerom u čvrst šlag. Dodavati rendanu belu čokoladu i promešati
2. Nabubreo želatin sjediniti sa likerom od jaja i promešati. Dodati u šlag od slatke pavlake pa promešati varjačom i ostaviti u frižideru da se stegne.
Finalni postupak:
1. Prvu koru nafilovati sa 2/3 fila i preklopiti drugom korom a ostatkom fila premazati gornju koru i stranice.
2. Posebno otopiti čokoladu sa preostalom slatkom pavlakom i puterom te preliti preko torte.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!