Start Deserti Čokoladne korpice

Čokoladne korpice

Clipboard18

PRIPREMA KORPICA:
1. Čokoladu rastopiti sa kašičicom ulja.
2. Jednu ili dve kašičice rastopljene čokolade (u zavisnosti od veličine) sipati u papirnu korpicu i pažljivo je okretati da se masa ujednačeno razlije. Korpicu jednu po jednu stavljati frižider da se čokolada stegne. Kada razlijete poslednju korpicu, uzeti prvu iz frižideru i ponoviti postupak sa razlivanjem čokolade. Ostaviti ih u frižideru da se hlade oko sat vremena. Nakon toga pažljivo skidati papirne korpice.
PRIPREMA FILA:
1. U mleveni keks dodati rastopljen puter i pekmeza toliko da se dobije ujednačena masa.
2. Dodati seckano suvo grožđe i seckane suve kajsije. Dobro promešati.
3. Čokoladne korpice puniti filom i ukrasiti ih seckanim žele bombonama.

Recept Radojke Veljić iz Beograda
Recept Radojke Veljić iz
Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!