Priprema:
Tamni fil:
1. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja.
2. Čokoladu za kuvanje izlomiti, a zatim je preliti toplom slatkom pavlakom i mešati dok se čokolada ne otopi. Ostaviti da se ohladi, a potom mikserom umutiti u finu kremastu smesu.
Svetli fil:
Svetli fil pripremiti na isti način kao i tamni, ali u ohlađenu mešavinu slatke pavlake i bele čokolade dodati krem fiks i dobro umutiti mikserom.
Preliv od malina:
1. Maline izmiksati i ispasirati.
2. Sjediniti ispasirane maline sa šećerom, vodom, gustinom i likerom od malina. Zatim kratko prokuvati da bi se dobio gušći sirup.
Finalni postupak:
1. Uzeti četiri staklene čaše pa u njih naizmenično sipati tamni i svetli fil.
2. Preko čokoladnih filova sipati malo pripremljenog sirupa od malina. Dekorisati po želji i ostaviti u frižideru da se ohladi.
Samo torte i kolači, i ništa više!
RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!
Proverite i ove linkove!