Start Predjela Čorba od crvenog sočiva

Čorba od crvenog sočiva


Priprema:
1. Pripremiti supu.
2. Svež đumbir narendati ili iseckati na kockice.
3. Crni luk oljuštiti i sitno naseckati, paradajz iseći na kockice.
4. Puter zagrejati pa na njemu izdinstati crni luk i seckani korijander. Dodati kumin, sušeni ili seckani estragon i đumbir.
5. Preko povrća naliti bujon (supu od kocke ili povrća), dodati sočivo i kockice paradajza. Promešati i ostaviti da provri, a potom smanjiti vatru i kuvati oko 30 minuta.
6. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, ostaviti da prokuva, te posoliti i pobiberiti po ukusu.
7. Hleb prepeći u rerni, pa ga iseckati na kockice.
8. Čorbu servirati sa kašičicom kisele pavlake i krutonima. Dekorisati listom korijandera.

Recept Emine Esapović iz Čonoplje
Recept Emine Esapović iz Čonoplje

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!