Start Glavna jela Supe i čorbe Čorba od krupno seckanog povrća

Čorba od krupno seckanog povrća

Čorba od krupno seckanog povrća
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

1 glavica crnog luka
3 krompira
1 veća šargarepa
1 kocka povrtne supe
1 lovorov list
1 l vode
so, biber
peršunov list

Priprema:

1. Sitno iseckati crni luk, pa dinstati na malo vode dok ne omekša.
2. Krompir oljuštiti, iseći na kocke, pa dodati luku i promešati. Zatim, dodati seckanu šargarepu, toplu vodu, lovorov list i ostaviti da provri.
3. Zatim ubaciti kocku supe, te nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
4. Nakon posoliti i pobiberiti po ukusu.
5. Servirati toplo, posuto seckanim peršunom.

Preporučujemo i recept za pikantni karfiol.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!