Start Glavna jela Supe i čorbe Čorbasti užitak iz lonca: Paprikaš od pečurki s knedlama

Čorbasti užitak iz lonca: Paprikaš od pečurki s knedlama

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 manji paštrnak
40 g osušenih lisičarki
600 g šampinjona
300 g pelata paradajza
1 dl belog vina
1 kašičica šećera
1 kašika senfa
biber
ulje
so
Za knedle:
1 veće jaje
2 kašike ulja
brašna po potrebi

Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati, šargarepu i paštrnak oguliti i izrendati na krupno rende. Šampinjone iseći na četvrtine.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a potom dodati šargarepu i paštrnak, pa sve zajedno karatko prodinstati.
3. Ubaciti listiće osušenih lisičarki i nastaviti s dinstanjem dolivajući malo vode po potrebi dok pečurke ne omekšaju.
4. Nakon toga dodati šampinjone, senf, pelat paradajza, belo vino, šećer i začine po ukusu. Sipati malo vode i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 min. Ukoliko tokom kuvanja tečnost uvri, doliti vode po potrebi.
5. Posebno u manjoj činiji umutiti jaje s malo ulja, pa dodati malo brašna po potrebi da bi se dobila kašasta smesa, ne previše gusta.
6. Pred kraj kuvanja gulaša, kada pečurke omekšaju, kašikom vaditi knedlice i spuštati ih u ključali paprikaš. Nakon toga jelo ne mešati već samo protresti šerpu, poklopiti i kuvati koliko je potrebno da se knedle stegnu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!