Start Predjela Čupava kata

Čupava kata

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
1
Priprema:
1. U posudi za mešanje razmutiti kvasac sa 2 dl mlakog mleka i 2 kašičice šećera pa ostaviti da nadođe.
2. Posebno umutiti 2 jajeta, so, pavlaku, ulje i nadošao kvasac te postepeno dodavati brašno i umesiti testo. Ostaviti na toplom da odstoji 20 min.
3. Testo razviti oklagijom, premazati trećinom margarina, uviti u rolat i staviti u frižider da odstoji 20 minuta. Isti postupak ponoviti još dva puta.
4. Crni luk sitno iseckati pa propržiti na malo ulja. Zatim dodati meso, pobiberiti, posoliti i dinstati dok meso ne omekša. Skloniti sa ringle i umutiti jedno jaje.
5. Testo razviti oklagijom u pravougaonu koru, a potom na jedan kraj naneti pripremljeni fil i uviti u rolat.
6. Rolat zaseći na svaka 2 cm, pa parčad naizmenično izmicati na levu i desnu stranu celom dužinom rolata (prema uputstvu sa slike).
7. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom, a zatim u nju staviti pripremljeni rolat i saviti ukrug. Premazati umućenim jajetom i posuti susamom.
8. Peći u rerni na 180 °C dok ne porumeni.

Recept Irine Serafimović iz Niša
Recept Irine Serafimović iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!