Start Zanimljivosti Da li stvarno možemo da se ugojimo od soli?

Da li stvarno možemo da se ugojimo od soli?


Uz mnogima omiljeni šećer, so je dodatak hrani koji koristimo baš svi, jer ovaj začin jelo čini bogatijim i ukusnijim. Svi znaju kako povećani dnevni unos šećera može dovesti do debljanja, ali ima li i so isti efekat?

So je začin koji se koristi u gotovo svim jelima.
Iako sama po sebi nema visoku kalorijsku vrednost, so značajno deluje na naše telo, počevši od samog ukusa pa sve do probave.

Možemo li da se ugojimo od soli?

So ne može direktno da utiče na debljanje, ali problem je u tome što hrana koja sadrži najviše soli je ujedno i najnezdravija. Reč je o hamburgerima, sosevima, prženoj hrani, instant supama i mnogim drugim jelima koja su nepcima vrlo primamljiva, a u sebi kriju velike količine soli, a samim time i šećera i masnoća.

Isto tako, so zadržava vodu u telu što izaziva osećaj nadutosti i podbulosti, a ovaj efekat prvo ćete da osetite na području stomaka. Ona neće da poveća količinu masnog tkiva, ali će da utiče na pomeranje kazaljke na vagi u neželjenom smeru.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net

 

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here