Start Restoranski vodič Daria Stanojević: U Siriji mi se dopalo što svako jelo začine pistaćima!

Daria Stanojević: U Siriji mi se dopalo što svako jelo začine pistaćima!

daria stanojevic

Daria Stanojević rođena je 25.11.1985. Odrasla je u Priboju gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. 2004. godine preselila se u Beograd, zbog studija, na Filološkom fakultetu, katedri za arapski jezik i književnost i nakon par godina postaje diplomirani filolog. Muzikom je počela da se bavi 2009. godine s prvim pojavljivanjem na festivalu pop muzike u Vrnjačkoj banji. 2010. godine pojavljivanjem na istoimenom festivalu sa pesmom “Bezimena” osvaja 3. mesto i nagradu “Hit leta” što joj daje motivaciju i podstrek da radi na svom debi albumu, koji je 2012. izašao u izdanju City records-a. Trenutno radi na promociji svoje nove pesme “Nema mi pomoći”.

Umeš li da kuvaš?

Ne mogu reći da sam odlična kuvarica, pošto, u suđtini, znam da spremim ono što mi je najlakše, a to su razne vrste mesa sa sosevima npr.ili pohovano…Tradicionalna jela ostavljam mami, koja to sprema fenomenalno, a i za to treba više vremena, pa retko kad mogu da odvojim vreme za to..

Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?

Pa kao što sam rekla, mučenje mi je ako treba duže da se priprema, jer nisam često u mogućnosti da stojim dugo ispred šporeta. Ali palačinke sa zadovoljstvom spremam :)

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva

Obožavam većinu maminih kuvanih jela, a na primer, najdraže mi je kada spremi sarmu u kombinaciji sa ruskom salatom…To bih mogla danima da jedem.

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?

Da, volim da eksperimentišem i probam nešto novo. Čest sam gost kineskih restorana, jer volim te njihove kombinacije slatko-slanih ukusa. Ono što mi je bilo jako interesantno, a i dopalo mi se, kada sam putovala u Siriju, oni većinu jela začine pistaćima. Šalila sam se tada, samo što još ne stavljaju pistaće u supu.

Omiljeni restoran mesto za izlaske

Volim da odem u Makao restorane, takođe i u Potkovicu, i ima još par restorana gde se lepo osećam i gde spremaju dobru hranu, da ne nabrajam sada sve. Ali volim stalno da otkrivam nova mesta. E da, volim da odem na dobru jagnjetinu na Kosmaj, tamo idem s vremena na vreme uglavnom vikendom s prijateljima.

Recept, preporuka

Evo recept za jednu “Pogaču s mesom”, tako je ja zovem, koju sam skoro sama spremala, jako je jednostavno.
Potrebno je 10 kasika belog brasna, 3 kasike projinog, 1 glavica crnog luka, 250gr mlevenog mesa, 4 jaja, 1 pavlaka i 2 dcl ulja. Proprži se luk na 1 dcl ulja, pa se doda meso i kada bude prženo skloniti da se ohladi, posoliti meso, staviti trunku bibera i na vrh noža vegete i pavlaku. Posebno umutiti 4 jaja, i u jaja dodati brašno i jedno i drugo sa praškom za pecivo i 1 dcl ulja. Pomešati obe smese,po potrebi dodati so i peći na 200C 30-45min.

Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?

Ja sam baš zagovornik zdravog života i trudim se redovno da treniram, a pošto volim i dosta da jedem, treninzima nadomestim to uživanje u hrani koje utiče na liniju, naravno.

Pozitivna misao za kraj…

Smejte se često i volite mnogo :)

Autor: Bobana Živanović, Life Content

Foto: Promo

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!