Start Predjela Dečja pita

Dečja pita

Clipboard10

Priprema:
1. Na ulju pržiti seckanu šargarepu i luk dok ne porumene, a zatim dodati mleveno meso i na kraju kuvani paradajz.
2. Posebno skuvati makarone u malo posoljenoj i pouljenoj vodi, zatim ih ocediti.
3. Proprženo meso, luk i šargarepu u paradajzu sjediniti s makaronama, pa umešati prezle i kukuruzno brašno, te sve lepo izmešati.
4. Na kraju dodati jedno jaje, so i začine po želji, pa ponovo izmešati.
5. Poravnati tako da se dobije konzistentna i ravna masa.
6. Pre pečenja pita se može posuti rendanim kačkavaljem, a potom peći u zagrejanoj rerni na 200-220 °C 15-20 minuta.

Recept Danke Spasovski iz Beograda
Recept Danke
Spasovski iz Beograda

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!