Start Predjela Peciva Dekorativne i ukusne – rebraste kiflice

Dekorativne i ukusne – rebraste kiflice

Foto: Pošalji recept

  • 85 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

500 g brašna
1 kocka svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
100 ml vode
200 ml mleka
100 ml maslinovog ulja
1 jaje
Fil
300 g sira
2 jajeta
1 kašičica soli
Premazivanje
1 jaje
Posipanje
susam, kim, aleva paprika

Priprema:

1. Izmrviti kvasac u malo mleka. Dodati šećer, promešati i ostaviti da nadođe.
2. U dublju posudu sipati brašno. Dodati so, jaje, ulje, vodu, nadošao kvasac i ostatak mleka, pa umesiti glatko testo.
3. Pokriti ga i ostaviti da se udvostruči.
4. Nadošlo testo premesiti, pa formirati manje loptice.
5. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i reckavim točkićem zaseći na nekoliko mesta do pola.
6. Dobro sjediniti sir, jaja i so pa pripremljenim filom namazati testo.
7. Urolati neisečeni deo testa, a isečene trake uviti u spiralu, pa obmotati oko kiflice. Na isti način napraviti kiflice od preostalog testa.
8. Poređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Blago savijene, po dve u suprotnu stranu, tako da se spoje tokom pečenja.
9. Premazati ih umućenim jajetom, posuti susamom, kimom i malo crvene mlevene paprike.
10. Peći na 200°C dok ne porumene.

Preporučujemo i recept za makedonsku pitu.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!