Start Deserti Deserti sa sezonskim voćem: 5 super poslastica s breskvama

Deserti sa sezonskim voćem: 5 super poslastica s breskvama

Super jednostavan prevrnuti kolač s breskvama

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 3/4 šoljee omekšalog maslaca
– pola šolje smeđeg šećera
– 2 šolje breskvi (sečenih na na kriške)
– 3/4 šolje belog šećera
– 1 jaje
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– 1¼ šolje brašna
– pola kašike praška za pecivo
– pola kašičice soli
– pola šolje mleka

Priprema
Od maslaca odvojiti malo i namastiti dno kalupa prečnika oko 22 cm. Posuti dno smeđim šećerom i složiti tanko narezane kriške bresaka tako da prekriju kalup.
U posudi umutiti maslac i beli šećer dok smesa ne postane pahuljasta.
Dodati jaje i ostale sastojke jedan po jedan pa dobro izmešati. Preliti preko složenih bresaka i peći na 180 stepeni 40-45 minuta – čačkalicom ili viljuškom provetiti da li biskvit pečen.
Izvaditi kolač iz kalupa i prevrnuti ga – lepo će biti ukrašen breskvama.
Ohladiti ga i po želji ukrasiti šlagom ili slatkom pavlakom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!