Start Deserti Ostalo Digestiv keks

Digestiv keks

Foto: Nataša Vitezović/Coolinarija
  • 40 min
  • 30-ak kom.
  • Lako

Sastojci:

100 g mlevenih zobenih pahuljica
130 g ražanog brašna
prstohvat soli
½ kesice praška za pecivo
3 supene kašike (bagremovog) meda
100 ml hladno cedjenog suncokretovog ulja
1-2 supene kašike vode

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomešati samlevene pahuljice, brašno, so i prašak za pecivo.
2. Posebno sastaviti med i ulje, pa usuti u pripremljeno brašno.
3. Sve sastojke umesiti, a po potrebi dodati malo vode. Mesiti par minuta dok se ne dobije fina smesa, laka za oblikovanje. Smesa će biti blago lepljiva, ali ukoliko pravi smetnje pri radu može se dodati malo brašna. Dobijeno testo uviti u alu-foliju i ostaviti u frižider 15-ak minuta.
4. Na pobrašnjavljenoj radnoj površini rastanjiti testo na oko 1 cm debljine. Modlicom seći oblike po želji i slagati na pleh obložen pek-papirom.
5. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C dok ne porumeni. Ukoliko je gornja površina slabije pečena, uključiti gornji grejač i peći dok boja ne bude ravnomerna na gornjoj i donjoj strani. Izvaditi iz rerne i ohladiti. Smestiti u teglu za keks ili limenu kutiju.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!