Start Glavna jela Riba Dimljeni šaran na kiselom kupusu

Dimljeni šaran na kiselom kupusu

dimljeni saranSastojci :
– 1 kg dimljenog šarana
– 1 veća glavica kiselog kupusa
– 3 čena belog luka
– 5 lovorovih listova
– 1 kašika bibera u zrnu
– soli po potrebi
– ulje (za prženje)

Priprema :
1. U veću šerpu sipati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi.
2. Kupus iseći na krupnije komade, pa ga staviti u šerpu.
3. Zatim dodati lovorov list i biber pa promešati varjačom.
4. Dinstati dok kupus potpuno ne omekša, povremeno meša- jući da ne zagori.
5. Dodati sitno seckan beli luk i posoliti po potrebi (ukoliko je kupus dovoljno slan, nema potrebe za solju).
6. Smesu prebaciti u pleh i ravnomerno je rasporediti, pa peći u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni.
7. Nakon toga, preko kupusa staviti šarana, pa vratiti u rernu na još 20 minuta.
8. Jelo služiti toplo.

Recept Sanije Kurti iz Novog Sada
Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!