Start Glavna jela Supe i čorbe Domaća supa s knedlama – obrok koji leči dušu

Domaća supa s knedlama – obrok koji leči dušu

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 180 min
  • 6-8 osoba
  • Lako

Sastojci:

2 kg pile
3 veće šargarepe
2 paškanata
1 veća glavice crnog luka
2 lista lovora
½ kesice bibera u zrnu
1 kašičica šećera
so, suvi začin
Knedle
60 g griza
2 jajeta
1 kašičica ulja
prstohvat soli
peršunov list

Priprema:

1. Pile očistiti i iseći na veće komade.
2. Na plotnu staviti list alu folije i sa obe strane prepeći crni luk presečen na pola.
3. Meso staviti u veći lonac, dodati očišćen paškanat, šargarepu, luk, šećer i začine pa sve preliti hladnom vodom da ogrezne.
4. Lonac poklopiti, staviti na vatru i kuvati na umerenoj temperaturi oko 2-2.5 sata tj. dok se meso ne raskuva. U toku kuvanja kašikom skidati tzv. penu koju meso otpusti.
5. Zatim, kuvano meso i povrće izvaditi a supu procediti i dodatno začiniti prema ukusu.
Knedle
1. Penasto umutiti jaja (ne preterivati) pa postepeno dodavati griz.
2. Mutiti sve vreme da se ne bi stvorile grudvice. Na kraju, začiniti i dodati ulje pa sve još jednom dobro izmešti da se što bolje sjedini.
Finalni postupak
1. Smesu vaditi kašičicom i spuštati u supu koja vri. Pri svakom zahvatanju smese kašičicu prvo umočiti u vrelu supu a zatim uzeti smesu, kako se knedle ne bi lepile za kašiku.
2. Supu kuvati poklopljenu, na umerenoj vatri dok knedle ne omekšaju.
3. Poslužiti toplo i dekorisati seckanim listom peršuna.

Ovde možete pronaći još recepata za supe i čorbe.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!