Sastojci:
½ kg kora za pitu
300 g viršli
30 g senfa
3 jajeta
200 m mleka
3 kašike brašna
100 ml ulja
200 g kačkavalja
so
malo kečapa
Priprema:
1. Kore za pitu razmotati i iseći na polovine.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende, viršle poprečno iseći, a potom ih premazati senfom.
3. U posebnoj posudi umutiti jaja. Zatim dodati mleko, brašno, ulje, kačkavalj i sve polako sjediniti. Posoliti po ukusu.
4. Polovinu kore premazati filom, staviti viršlu na početak premazane kore i uviti u rolat.
5. Nauljiti pleh, poređati urolane pitice, premazati ih ostatkom prethodno napravljenog fila, a zatim peći u zagrejanoj rerni na 200°C, dvadesetak minuta.
6. Pečene pitice ostaviti da se prohlade, preliti ih kečapom i servirati po želji.