Start Predjela Domaći lisnati trouglovi

Domaći lisnati trouglovi

Clipboard02

Priprema:
1. Pomešati polovinu brašna sa uljem i dodati so. Potom naizmenično dodavati mlaku vodu i preostalo brašno sve dok se ne umesi glatko testo koje se odvaja od prstiju.
2. Testo odmah razvući oklagijom na pobrašnjenoj površini, pa ga premazati sa 1/3 omekšalog margarina.
3. Preklopiti kao pismo 2-3 puta, uviti ga u providnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru oko 30 minuta.
4. Postupak razvlačenja i premazivanja margarinom ponoviti još dva puta.
5. Za to vreme salamu izrendati i pomešati sa pavlakom, kečapom i origanom.
6. Testo ponovo razvući oklagijom, iseći ga na kocke željene veličine i na svaki naneti kašiku fila. Preklopiti tako da se dobije trougao.
7. Trouglove poslagati u podmazan pleh, premazati ih jajetom i posuti susamom.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 20-25 minuta.

Recept Marine Zdravković iz Kragujevca
Recept Marine
Zdravković iz
Kragujevca

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!