Start Odabrani recepti Đuveč sa mlevenim mesom

Đuveč sa mlevenim mesom

djuvec
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i semena i iseći na krupnije kocke, a paradajz takođe iseći na kocke.
3. Integralni pirinač napola obariti pa ga procediti od suvišne tečnosti.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk a zatim dodati mleveno meso te i njega kratko propržiti.
5. Potom dodati papriku i pržiti je 5 min. Sve dinstati uz dolivanje vode po potrebi dok paprika napola ne omekša.
6. Tada dodati integralni pirinač, paradajz, sok od paradajza i začine po ukusu. I dalje povremeno dolivati vodu i dinstati dok pirinač potpuno ne omekša a suvišna tečnost ne uvri. Gotov đuveč posuti peršunom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!