Start Deserti Kolači Egzotični medenjaci

Egzotični medenjaci

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 250 g stonog margarina
– 250 g šećera
– 250 g meda
– 1 kg brašna
– 1 prašak za pecivo
– 2 jajeta
– 1/2 kašičice rendanog svežeg đumbira
– rendana kora od 2 pomorandže
za dekoraciju
– 100 g čokolade
– 50 g stonog margarina
– bele bombonice

Priprema
1. Umutiti stoni margarin sa šećerom, medom, jajima, rendanim đumbirom i korom od pomorandže.
2. Posebno sjediniti brašno i prašak za pecivo.
3. U smesu od Polimark stonog margarina postepeno dodavati mešavinu brašna i praška za pecivo meseći ručno dok se ne dobije glatko testo.
4. Umešeno testo uviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
5. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim modlama oblikovati željene figure.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.
7. Na pari otopiti čokoladu sa stonim margarinom. Pečene medenjake dopola umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Čokoladu odgore posuti ukrasnim belim bombonicama.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!