Sastojci:
Za koru:
16 jaja
16 kašika šećera
16 kašika brašna
4 kašike kakaoa
2 praška za pecivo
Za fil:
500 g margarina
500 g šećera u prahu
300 g otopljene čokolade
Za glazuru:
200 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Kora:
1. Umutiti 4 belanca u čvrst sneg postepeno dodajući 4 kašike šećera.
2. Zatim dodavati 4 žumanceta, jedno po jedno, pa sve dobro promešati.
3. Dodati 4 kašike brašna pomešanu s ½ praška za pecivo i 1 kašiku kakaoa, pa lagano mešati varjačom dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Dobijenu smesu uliti u pleh veličine 20×30 cm, obložen papirom za pečenje.
5. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni. Na isti način, od preostalog materijala napraviti još 3 kore.
Fil:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa polako dodavati otopljenu čokoladu uz neprekidno mućenje.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati: kora, fil, kora dok se ne potroši sav materijal
2. Preliti otopljenom čokoladom u koju je umešano ulje te dekorisati po želji.