Start Kuvamo sa Ferero torta – Kuvamo sa Sunčicom Stanković

Ferero torta – Kuvamo sa Sunčicom Stanković

Ferero torta
Foto: Mes folies culinaires
  • 130 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Podloga
400 g čoko-napolitanki s lešnicima
Kore
12 jaja
16 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
2 x 2 kašike brašna
2 x ½ kašičice praška za pecivo
6 kašika kokosovog brašna
2 x 20 ml mleka za prelivanje kora
Fil
260 g putera
8 kašika šećera
12 žumanaca
8 kašika šećera
1 šolja nespresso kafe
100 g kokosovog brašna
100 g bademovog brašna
Ganaš od čokolade
120 g čokolade (sa 70% kakaoa)
2 kašike kakaa
2 kašike šećera
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Podloga
1. U činiji, napolitanke dobro izmrviti rukama.
2. Okrugli okvir za tortu postaviti na tanjir, pa unutra staviti izmrvljene napolitanke, dobro poravnati i staviti u frižider da se stegne.
Prva kora
1. Odvojiti belanca od žumanaca.
2. Belanca sa malo soli penasto umutiti mikserom. Zatim, postepeno dodavati šećer, jednu po jednu kašiku.
3. Kada belanca budu čvrsto umućena dodati 2 kašike brašna, kokosovog brašna i praška za pecivo. Dobro sjediniti sa belancima i sipatiu pleh, prethodno podmazan uljem i posut brašnom (ili koristiti papir za pečenje).
4. Peći u ugrejanoj rerni na 230ºC, 20 minuta.
5. Pečenu koru izvaditi iz pećnice, izbockati na više mesta i politi mlekom.
Druga kora
1. Na isti način pripremiti i drugu koru, s tim što se u nju dodaju i orasi.
Fil
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom. Isto učiniti i sa puterom.
2. Zatim, uz neprestano mućenje, postepeno dodavati vrelu kafu, sve dok puter ne bude penasto umućen.
3. Sjediniti žumanca i puter, pa fil podeliti na dva jednaka dela.
4. U jedan deo dodati kokos i promešati sve sastojke, pa podeliti na tri jednaka dela.

Nastavak recepta i objašnjene pripreme korak po korak pogledajte na sledećoj strani…

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!