Start Restoranski vodič Filip Panajotović: Ne volim mleveno meso, ne jedem ćevape i pljeskavice!

Filip Panajotović: Ne volim mleveno meso, ne jedem ćevape i pljeskavice!

Svet_836_15.07.2013_3
Popularni učesnik rijalitija “Farma“, maneken Filip Panajotović na seoskom imanju u Lisovićima, nije osvojio novčanu nagradu, ali je osvojio srce zgodne farmerke Stanije Dobrojević. Zgodni maneken je 2012. godine učestvovao u izboru “Best Model of The World” koje je održano u Turskoj i gde je predstavljao Srbiju. Privatno se druži sa bivšim učesnicima Farme i Dvora, pevačem Ćemom i voditeljem Vladimirom Stanojevićem. Naš sagovornik otkrio je kako se snalazi u kuhinji, koja su mu omiljena jela, gde najčešće voli da jede, kao i tajnu svoje vitke linije.

Snalaženje u kuhinji?
“Za mene spremanje hrane nikada nije bio problem. Imao sam dva lokala brze hrane (pica, sendvič, testenine) u vlasništvu, tako da sam vrlo dobro upoznat sa pripremom te “moderne hrane.”

Hrana koju voliš?
“Počeću prvo od hrane koju ne volim. Ne jedem mleveno meso i nisam ljubitelj domaćih specijaliteta i naše kuhinje. Ćevape, sarmu i pljeskavice ne jedem već ih zaobilazim u širokom luku. Obožavam kinesku i italijansku kuhinju. U kineskom restoranu najčešće naručujem piletinu, i nju zaista volim da jedem, na bilo koji način da je pripremljena. Posebno bih izdvojio piletinu sa kikirikijem ili sa pečurkama, pavlakom (bešamel sos). Kod italijanske kuhinje najviše volim ono po čemu su i najpoznatiji, a to su njihove čuvene paste i naravno pica na sto načina.”

Omiljeni restoran u zemlji ili inostranstvu?
“Iako najviše volim italijansku i kinesku kuhinju, po meni najbolji restorani koji imaju tu vrstu ponude nalaze se u Španiji. Što se tiče restorana u Srbiji, izdvojiću Dva štapića – kineski restoran u Novom Sadu. Tu dolazim često i to baš sa Stanijom, zaista odlično pripremaju jela i usluga je na vrhunskom nivou.”
DSC03286

DSC03297

DSC03303

DSC03351

Kako održavaš vitku liniju, na koji način se hraniš, koja jela sam spremaš?
“Pre svega bih istakao da je kod mene genetika odigrala veliku ulogu. Ali vodim i računa o ishrani. Trudim se da što više unosim tečnost. Povrće i voće su mi obavezan deo obroka. Kao što sam pomenuo izbegavam mleveno meso, tako da su mi piletina i riba često na meniju. Lično volim i dalje brzu hranu, jer to mi je nekako postala i navika zbog lokala koje sam držao, ali trudim se da budem umeren. Jelo koje umem sam da spremim, pored italijanske pice, znam da ispečem jaja na oko ili jaje na 1000 načina.”

Savet čitaocima:
“Ako ste u prilici obavezno se konsultovati sa nutricionistom o tome šta je zdravo i šta prija vašem telu, jer svaki organizam je različit. Ono što je dobro za mene ne mora biti za vas i obrnuto. Preporuke nutricioniste pokušati ispratiti u potpunosti i prilagoditi svoj način života tom novom režimu. U početku može biti teško ali vremenom će to ići mnogo lakše. I naravno fizička aktivnost. Ako je imate u dovoljnoj meri i još vežbate onda ćete moći ponekad sebi da date i malo oduška i počastite se nekom ‘proteinskom bombom’.”

Tekst: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: 2stapica.com

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!