Start Predjela Fine i sočne: Knedle od palente

Fine i sočne: Knedle od palente

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
200 g palente
1 glavica crnog luka
300 g šampinjona
150 g praške šunke
1 kašika pavlake
1 kašika brašna
prezli po potrebi
3 dl ulja
2 dl tartar sosa
so

Priprema:
1. Palentu skuvati u slanoj vodi prema uputstvu sa kesice.
2. Preko papira za pečenje razliti kuvanu palentu i ostaviti da se prohladi.
3. Crni luk očistiti i iseći na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk kako bi postao staklast, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke na omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Zatim dodati pavlaku i brašno, začiniti po ukusu i promešati. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
6. Vlažnim rukama oblikovati knedle od palente. U sredini svake knedle napraviti udubljenje te naneti kašiku ohlađenog fila i zataškati palentom.
7. Punjene knedle uvaljati u prezle i propržiti na vrelom ulju.
8. Kada se knedle ohlade, preliti ih tartar sosom.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!