Start Fit&food saveti FIT&FOOD saveti: “Magični” čajevi i pilule za mršavljenje mogu ugroziti vaše zdravlje!

FIT&FOOD saveti: “Magični” čajevi i pilule za mršavljenje mogu ugroziti vaše zdravlje!

Autorka: Daniela Stamenković, web urednik
Autorka: Daniela Stamenković, web urednik

Pijenje čajeva u nedogled i konzumiranje “magičnih” pilula za mršavljenje mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje i ne mogu zameniti zdravu ishranu i treninge

 

 

 

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

Internet je preplavljen naslovima tipa: “skinite 5 kilograma uz napitak od peršuna”, “ovaj MAGIČNI napitak topi masne naslage”, “zategnite stomačić uz pomoć čaja od peršuna…”
Svi ti saveti i recepti su divni i… veoma nedelotvorni!
Zašto?
Da krenemo od peršuna: biljka je, između ostalog, diuretik i zaista pomaže u izbacivanju vode iz organizma, ali pijenje čaja neće imati nikakvog efekta ukoliko pre toga niste redukovali ishranu i ukoliko se prejedate namirnicama koje zadržavaju vodu (ugljeni hidrati).
Dakle, dve šolje čaja od peršuna dnevno (nadam se da niko ne pije više od toga) neće vam pomoći da smršate niti ćete od toga imati ravan stomak.

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

Proces mršavljenja, tačnije skidanje masnih naslaga je težak zadatak koji zahteva mnogo više akcije (fizičke aktivnosti) od pijenja čaja ili gutanja tableta.
Moj savet vam je da zaboravite na “magične” napitke i pilule (rigorozne dijete ne želim ni da spominjem jer su opasne i narušavaju zdravlje) i da postepeno, umerenim vežbanjem i kvalitetnom ishranom dođete do željenog cilja. Tada je mršavljenje neizbežna “nuspojava”.

Foto: FreeDigitalPhotos
Foto: FreeDigitalPhotos

I zapamtite: nikakav čaj niti bilo kakava magična pilula za mršavljenje ne mogu zameniti zdravu ishranu i treninge. Pokrenite se već danas, ne čekajte ponedeljak ili prvi u mesecu, svaki dan je odličan dan da promenite loše navike i da počnete da vežbate!

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!