Sastojci:
300 g belog brašna
200 g ražanog brašna
250 ml mlake vode
10 g suvog kvasca
1 kašičica solli
90 ml maslinovog ulja
5-6 maslina
2-3 čena belog luka
ruzmarin
krupna morska so
Priprema:
Testo
1. U posudi za mešenje pomešati sve suve sastojke i dobro promešati.
2. U vodu dodati tri kašike maslinovog ulja pa promešati i dodati brašnu. Zamesiti glatko testo, pa prekriti posudu pamučnom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
3. Nadošlo testo premesiti pa blago rastanjiti dlanovima.
4. Testo preneti na pleh obložen papirom za pečenje i ravnomerno rastanjiti po plehu.
5. Prekriti testo i ostaviti na toplom desetak minuta.
Preliv
1. Sitno seckan beli luk i ruzmarin pomešati sa tri kašike maslinovog ulja.
Finalni postupak
1. Nadošlo testo izbockati prstima i preliti mešavinom ulja, belog luka i ruzmarina.
2. Zatim, posuti solju, utisnuti masline i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta tj. dok fino ne porumeni.
3. Poslužiti toplo.