Start Zanimljivosti “Food & Wine Chat” na Sajmu turizma: “Wine and Cheese Romance” i...

“Food & Wine Chat” na Sajmu turizma: “Wine and Cheese Romance” i carving majstori obeležili prvi dan!

DSC_2696
Danas je na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu počela trodnevna manifestacija “Food & Wine Chat” u organizaciji Color Press Grupe. Prvi dan obeležio je program pod nazivom “Wine and Cheese Romance” u kom su učestvovale čitateljke najtiražnijeg magazina “Pošalji recept”, izlažući svoja jela od sira. Sve to upotpunila su “Tikveš” vina, takođe dostupna za sve hedoniste.
Uz bogat program, koji je vodio Aleksandar Filipović, voditelj i izvrstan poznavalac dobrih ukusa, stručni žiri, kog su činili: voditeljka Nataša Ilić, Kapil Vig – vodeći ekspert iz oblasti kulinarstva i glavni kuvar indijskog restorana, Stanko Popović – urednik ribolovačkog magazina, kao i Slavko Obadov – jedan od najboljih džudista svih vremena, imao je pred sobom ukusan ali težak zadatak.
Degustirajući ove izvrsne specijalitete, izabrane su tri najbolje kuvarice koje su i nagrađene “Imlek” proizvodima.
Prvo mesto osvojila je Smiljana Telečki, drugo Sanja Gostović (sa originalnom recepturom džema od slanine) a treće mesto odnela je Marina Stanojević.
Nataša Ilić, predsednica žirija, izjavila je kako je i sama vešta kada su kulinarske sposobnosti u pitanju, a njen kolega Aleksandar uputio je samo reči hvale na njen račun. Nakon proglašenja domaćica i dodeljenih nagrada, nastavljen je program pod nazivom “Miholjsko leto sa ukusom bundeve”, gde su tri virtuoza carving tehnike (dekorativno rezbarenje voća i povrća) pokazala svoje umeće. Nepuna dva sata imali smo prilike da uživamo posmatrajući ovu tajlandsku veštinu koja se može savladati i preko jutjuba, kako tvrdi Jasmina Rajić – Šćurić, rezbareći dinju i lubenicu. Najviše pažnje privukao je šesnaestogodišnji Aleksandar Keljanović koji je otkrio da uživa da pravi ruže od voća i da u tome ima potpunu potporu svojih drugara i profesora. Njihov kolega, Srđan Miladinov, pokazao je alat – set noževa, koji se koriste u ovoj tehnici, kao i da se ovo prekrasno dekorisano voće može sačuvati, iako kratkotrajno, ukoliko se prekrije želeom.
Nakon uspešno završenog prvog dana, za sve oni koje su propustili ovu manifestaciju, pozivamo da nam se pridruže sutra na “Food and Wine Chat”, gde nas čekaju somelijeri, kuvari, nutricionisti i čist hedonizam!

Aleksandar Filipović
Aleksandar Filipović

Kapil Vig
Kapil Vig

Natasa Ilic
Nataša Ilić

Slavko Obadov
Slavko Obadov

Stanko Popovic
Stanko Popović

Zenja Acimovic
Ženja Aćimović, urednica magazina “Pošalji recept”

DSC_2802
Domaćice

Aleksandar Keljanovic
Aleksandar Keljanović

Jasmina Rajic Scuric
Jasmina Rajić-Šćurić

Srdjan Miladinov
Srđan Miladinov

DSC_2819

DSC_2820

DSC_2822

DSC_2832

DSC_2541

DSC_2621

DSC_2624

DSC_2643

DSC_2656

DSC_2673

DSC_2696

DSC_2716

DSC_2767

DSC_2769

DSC_2844

DSC_2846

DSC_2847

DSC_2518

DSC_2524

DSC_2537

DSC_2538

DSC_2540

DSC_2593

DSC_2609

DSC_2613

DSC_2709

DSC_2755

DSC_2851

DSC_2860 (1)

DSC_2876

Tekst: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: Mladen Sekulić, Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!

KAKO VAM SE ČINI OVAJ RECEPT?

Please enter your comment!
Please enter your name here