Start Kuhinje sveta Fritata sa spanaćem i lososom

Fritata sa spanaćem i lososom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 30 min
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:
5 kašika maslinovog ulja
10-ak listova svežeg spanaća
½ veze sveže mirođije
6 jaja
1 krompir
5-6 manjih šnita dimljenog lososa
so, biber

Priprema:
1. Uključiti rernu na 180ºC da se ugreje.
2. U dobro ugrejanom i podmazanom tiganju propržiti izrendan krompir. Pržiti na umerenoj temperaturi, kako krompir ne bi drastično promenio boju.
3. Jaja penasto umutiti, dodati iseckan losos, očišćen i iseckan spanać, usitnjenu mirođiju i začiniti prema ukusu, pa dobro sjediniti.
4. Pripremljenu smesu izliti na krompir, isključiti ringlu i peći par minuta, a zatim tiganj preneti u rernu i peći na 180º C, sve  dok fritata ne porumeni i počne da se odvaja od oboda tiganja.
5. Uzeti tanjir (malo veći od tiganja), poklopiti i okrenuti tiganj u jednom potezu kako bi fritata lepo skliznula na tanjir i ostala kompaktna.
6. Služiti toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!