Start Deserti Ginina torta

Ginina torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 4.50 od 5)

Loading ... Loading ...
ginina torta

Priprema:

1. Umutiti 6 belanaca u čvrst sneg, a zatim dodati 6 kašika šećera. Kada se šecer istopi, dodati 6 žumanaca i 6 kašika brašna.
2. Smesu dobro promešati, uliti je u pleh obložen papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 20 minuta.
3. Na isti način napraviti još jednu koru.
4. Pola litra mleka skuvati sa 4 kašike šećera, pa dodati razmućen puding od vanile. Kuvati dok se puding ne zgusne. U prohlađen krem dodati jedan prethodno umućen margarin.
5. Na isti način napraviti i krem od pudinga sa čokoladom.
6. Ulupati 3 jajeta sa 4 kašike šecera, te ih skuvati na pari.
7. Sačekati da se ohladi, pa jednu polovinu pomešati sa kremom od vanile, a drugu sa kremom od čokolade. Mikserom penasto umutiti oba krema.
8. Prvu koru premazati polovinom žutog fila, poređati polovinu seckanih bananica i naneti deo fila od čokolade. Staviti drugu koru, žuti krem, bananice, pa krem od čokolade. Na kraju ulupati šlag, dodati grubo rendanu čokoladu i ukrasiti tortu.

Recept Elizabete Futo iz Temerina
Recept Elizabete Futo iz Temerina

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!