Start Glavna jela Girice u rerni

Girice u rerni

Clipboard12

Priprema:
1. Šargarepe i limun iseći na tanke krugove.
2. Zatim u podmazanu vatrostalnu posudu poređati krugove limuna i tri lovorova lista.
3. Ribe posoliti, a zatim ih stepenasto poređati u vatrostalnu posudu.
4. U dubljoj posudi pomešati sirće sa kečapom i 200 ml vode. Dodati mešavinu suvog začina i promešati kašikom.
5. Preko girica poređati preostale lovorove listove i krugove šargarepe.
6. Preliti pripremljenom mešavinom, poprskati uljem i posoliti po ukusu.
7. Posudu zatvoriti poklopcem ili alu-folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 120 minuta.

Recept Rusoljuba Stankovića iz Niša
Recept Rusoljuba
Stankovića iz Niša

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!