Start Zanimljivosti Godinu dana života provedemo brojeći kalorije!

Godinu dana života provedemo brojeći kalorije!

kalorije (2)
Prosečna žena tokom svog života provede čak godinu dana razmišljajući o svojoj težini i kalorijama, pokazalo je novo britansko istraživanje. No, stručnjaci ističu da se ni muškarci puno ne razlikuju.

Žene razmišljaju, ili pak pričaju o svojoj ishrani, oko 21 minut dnevno. To znači da se svojim izgledom, dijetama i suvišnim kilogramima opterećuju 127 sati godišnje.

S obzirom na to da je prosečan životni vek pripadnica lepšeg pola 67 godina, stručnjaci su izračunali da žene gotovo celu godinu potroše samo razmišljajući o kalorijama.

Studija je pokazala da muškarci o svom izgledu razmišljaju oko 18 minuta dnevno, odnosno 304 dana tokom života, što je neznatno manje u odnosu na žene.

Prema rečima naučnika, prosečna odrasla osoba tokom života provede 338 dana brojeći kalorije, proveravajući natpise na deklaracijama proizvoda, ili pak razmišljajući o kalorijama, što čini oko 20 minuta na dan, više od dva sata nedeljno, te 121 sat tokom godinu dana.

Istraživanje je takođe pokazalo kako gotovo trećina ispitanika proverava količinu kalorija u hrani, a da žele da smršaju kako bi usrećili i udovoljili svojim partnerima.

Tekst: Life Content

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!