Start Deserti Griz kolač sa kruškama

Griz kolač sa kruškama

Clipboard17

Priprema:
1. Mleko ostaviti da provri sa 5 kašika šećera i vanil-šećerom.
2. Za to vreme oprati i oljuštiti kruške i iseći ih na kockice.
3. U ključalo mleko postepeno dodavati griz neprestano mešajući, a potom dodati kašičicu cimeta i kruške. Mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Umutiti slatku pavlaku.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom od griza, a zatim umućenom slatkom pavlakom. Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak filovanja.
2. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
3. Gotov kolač odložiti u frižider na nekoliko sati da se stegne, pa ga ukrasiti po želji.

Recept Andree Mogin Gilih iz Bačkog Gradišta
Recept Andree
Mogin Gilih iz
Bačkog Gradišta

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!