Start Glavna jela Riba Gulaš od lignji

Gulaš od lignji

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 600 g očišćenih lignji
– 0,5 dl maslinovog ulja
– 3 veće glavice crvenog luka
– 3 čena belog luka
– 600 g krompira
– 1 veza peršuna
– 300 g pelata paradajza
– mešavina začina
– biber

Priprema:
1. Lignje iseći na krupnije kocke a krake ostaviti u komadu.
2. Krompir oguliti i takođe iseći na krupnije kocke.
3. Crveni luk očistiti i iseći na kockice, a beli luk i peršun što sitnije iseckati.
4. U odgovarajućoj šerpi na malo maslinovog ulja propržiti crveni luk da omekša. Zatim dodati lignje, beli luk i peršun pa sve zajedno propržiti 5 min.
5. Potom dodati izmiksani pelat paradajza, sipati 5 dl vode i kuvati na umerenoj temperaturi 30 min.
6. Zatim dodati krompir, sipati malo mlake vode da ogrezne i začiniti po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok krompir ne omekša kako bi se dobila željena gustina.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!