Start Deserti Gumeni kolač: Poslastica za svačiji ukus

Gumeni kolač: Poslastica za svačiji ukus

Foto: Bakini Slatkiši
Foto: Bakini Slatkiši

Sastojci:
Za kore:
5 dl mleka
1 šolja (od 2 dl) šećera
250 g brašna
2 kašike kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
4 kašike pekmeza po želji
3 kašike ulja
Za fil:
5 dl mleka
150 g šećera
2 pudinga s ukusom slatke pavlake
2 vanil-šećera
200 g margarina
Za dekoraciju:
30 g čokolade

Priprema:
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati brašno, sodu bikarbonu i kakao. Dodati šećer, pekmez, ulje i mleko pa lagano izmiksati da se sve lepo sjedini.
2. Dobijenu smesu podeliti na četiri dela, pa jedan deo izliti u pravougaoni pleh (20 x 30 cm) obložen papirom za pečenje i peći 5-8 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
3. Na isti način od preostalog materijala ispeći još tri kore.
Fil:
1. U šerpi skuvati 4 dl mleka sa šećerom. Kad proključa, umešati puding izmućen u 1 dl mleka i mešati dok se ne zgusne. Skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Penasto umutiti margarin s vanil-šećerom, pa ga sjediniti s ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Kore premazivati filom i ređati jednu na drugu. Na četvrtu koru naneti preostali fil i posuti rendanom čokoladom.
2. Kad se kolač rashladi i stegne, seći na štangle željene veličine.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!