Start Zanimljivosti Gurmani, pravo je vreme za put u Njujork!

Gurmani, pravo je vreme za put u Njujork!

njujork
Posetioci i stanovnici Njujorka i ovog leta s nestrpljenjem očekuju 22. jul kada će početi još jedna “Nedelja restorana”. To znači da će cene u brojnim restoranima, uključujući i one najelitnije, biti znatno snižene.

U periodu od 22. jula do 16. avgusta više od trista njujorških restorana priključiće se nesvakidašnjoj nedelji (engl: Restaurant Week) koja slavi najrazličitije ukuse i mirise.

Svi restorani koji učestvuju u akciji tokom ovog perioda ponudiće trodelni ručak po ceni od 25 dolara, dok večera košta 38 dolara, prenosi Dejli Telegraf.

Njujork je svetska prestonica hrane i tokom ove nedelje ponosni smo da našim sugrađanima i posetiocima pružimo priliku da uživaju u vrhunskim obrocima nekih od najboljih restorana na svetu, po veoma povoljnim cenama”, izjavio je Džordž Ferita, izvršni direktor nacionalne turističke agencije “NYC & Company”.

“Nedelja restorana” u Njujorku se obeležava od 1992. godine, i to dva puta godišnje – jednom tokom zime i jednom tokom leta. Obroci po sniženim cenama mogu se naručiti samo tokom radnih dana, premda mnogi restorani proširuju akciju i na dane vikenda. Među restoranima koji učestvuju u “Nedelji restorana” su i objekti kojima upravljaju slavni kuvari kao što su Gordon Remzi, Danijel Bulud i Dejvid Berk.

IZVOR: B92, DAILY TELEGRAPH

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!