Start Predjela Peciva Gurmanska pogača – prava stvar za hladne dane

Gurmanska pogača – prava stvar za hladne dane

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

500 g brašna
250 g kajmaka
3 jajeta
180 g kiselog mleka
1 prašak za pecivo
¼ kašičice soli
Premaz
1 jaje
50 g kiselog mleka

Priprema:

1. Kajmak, jaja i kiselo mleko promešati i dobro sjediniti.
2. Brašno, so, prašak za pecivo pomešati pa u to dodati pripremljenu smesu i zamesiti testo pogodno za rad.
3. Na papiru za pečenje rastanjiti testo na debljinu oko 1 cm i preneti u tepsiju.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta. Zatim, preliti pitu smesom od umućenog jajeta i kiselog mleka pa peći još desetak minuta tj. testo ne dobije rumenu boju i odvoji se od ivica tepsije.
5. Služiti dok je toplo.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!