Start Preporučujemo Gvakamola sos

Gvakamola sos

Možda niste preterano entuzijastični kada je meksička kuhinja u pitanju, ali ovaj sos je van svake konkurencije i njegova jačina zavisi isključivo od vas.

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock

Potrebno vam je:
– Četiri zrela avokada
– Dve stabljike celera
– Ljuta papričica
– Tri kašike soka od limete
– Crveni luk(količina po želji)

Jednostavno izmešajte četiri zrela avokada sa dve stabljike celera, sitno seckanom ljutom papričicom, tri kašike soka od limete i iseckanim crvenim lukom i vaš gvakamola sos je spreman!

Možete da ga kombinujete sa brojnim stvarima, pa i najobičnijim čipsom ako poželite! Idealna grickalica za veče uz filmove ili kada pozovete društvo.

Naravno, uz gvakamola sos možete da spremite i meksički kukuruz, koji je među najvećim atrakcijama na njihovim ulicama. No, to je delom i jer ga najčešće poslužuju uz kremasti beli sir, alevu papriku i limetu, ali kada je pred vama opcija mirnog obroka u toplini vašeg doma, onda nema razloga da ga ne spojite sa neverovatnim gvakamola sosom. Ako poželite, možete i da napravite tematsko veče!

S druge strane, ukoliko ste već pravili ovaj sos, sigurno ste primetili da nakon nekog vremena on menja boju i tamni. Iako je najvažnije da se ukus ne menja, nije na odmet da i vizuelno naš gvakamola sos ostane fantastičan. Pronašli smo način da se to ostvari – jednostavno ga potopite u činiju!

Bez obzira na to koliko sastojaka pomešate sa avokadom, vazduh će ga ubrzo naterati da potamni. Dobar savet jeste da pritisnete avokado u činiju sa gvakamola sosom, tako da samo vrh viri. Pokrijte činiju prijanjajućom folijom i istisnite sam vazduh. To na prirodan način čuva avokado jer na taj način ponovo stvarate izvornu zaštitu od oksidiranja. Sada će vaš gvakamola sos u činiji trajati danima – u pravoj boji.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!