Start Deserti Hladne puslice

Hladne puslice

hladne puslice
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca pa ih ulupati u čvrst sneg. Potom dodati šećer i prstohvat soli, te mutiti još 15-20 minuta da se šećer rastopi i dobije čvrst šam.
2. Smesu sipati u poslastičarski džak i na plehu obloženim papirom za pečenje formirati puslice. Sušiti u zagrejanoj rerni na 130 °C oko 2 sata.
3. Gotove osušene puslice izvaditi iz rerne i nekoliko lepših izdvojiti sa strane.
4. Preostale izlomiti na komadiće.
5. Žumanca ulupati sa 3 kašike šećera, pa dodati puding od čokolade i 100 ml mleka.
6. U šerpu sipati 400 ml mleka, pa kad provri ukuvati pripremljenu smesu od žumanaca. Skinuti sa vatre.
7. Nakon toga šlag krem od vanile umutiti sa 100 ml mleka.
8. U čašu za sladoled sipati fil od žumanaca, potom staviti izlomljene puslice, ponovo fil od žumanaca, krem šlag od vanile i odozgo celu puslicu.
9. Pripremljenu poslasticu staviti u frižider da se lepo ohladi.

Recept Karoline Senaši iz Subotice
Recept Karoline Senaši iz Subotice

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!