Start Zanimljivosti Holivudski meni: Ocenite recepte slavnih ličnosti

Holivudski meni: Ocenite recepte slavnih ličnosti

Džulija Roberts

Foto: Guliver/Getty
Foto: Guliver/Getty

Ova neverovatno sveža kombinacija breskvi, škotskog viskija i braon šećera omiljena je poslastica “Zgodne žene”. Evo recepta:

Sastojci:
– 300 grama očišćenih breskvi (isecite na sitne komade)
– 1/4 šolje svežeg soka od limuna
– 1/4 šolje škotskog viskija
– 1 vanil-šećer
– 3/4 šolje smeđeg šećera
– 12 kriški maslaca, isečeno
– 1 i 1/2 šolje brašna
– 1 kašičica cimeta

Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Smesu je najpraktičnije peći u vatrostalnoj posudi srednje veličine.
U velikoj posudi sjediniti breskve sa sokom od limuna. Dodati viski, vanil-šećer i 1/4 -šolje braon šećera, promešati i ostaviti da odstoji.
U međuvremenu, maslacom namazati vatrostalnu posudu.
U posebnoj posudi, pomešajte brašno, cimet i 1/2 šolje smeđim šećerom. Mutiti s otopljenim maslacom dok se ne dobiju grube mrvice od testa.
Smesu od bresaka sipati u vatrostalnu posudu i preko nje posuti mrvicama testa.
Kolač peći 30-35 minuta, ostaviti da se prohladi i servirati toplo sa smrznutim jogurtom ako želite.

n

n

n

n

Ocena za recept je:
Pogledaj rezultate

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!