Start Glavna jela Hrskava svinjetina sa povrćem

Hrskava svinjetina sa povrćem

Clipboard26

Priprema:
1. Za marinadu pomešati ulje sa soja sosom.
2. Svinjske šnicle iseći na štapiće i uroniti ih u marinadu. (Najbolje bi bilo da tako odstoje preko noći).
3. Za smesu za pohovanje: pomešati brašno sa gustinom, sodom bikarbonom i susamom, pa dodati ulje, vodu i so.
4. Sve lepo sjediniti.
5. Meso izvaditi iz marinade, a zatim štapiće umakati u pripremljenu smesu i pržiti u veoma dobro zagrejanom dubokom ulju.
6. Štapiće pržiti vrlo kratko, dok ne porumene.
7. Nakon toga tikvice, papriku, šargarepu i crveni kupus očistiti i iseći na trake. Karfiol razdvojiti na cvetove.
8. Zatim pripremljeno povrće propržiti na ulju.
9. Pirinač obariti na uobičajen način u malo posoljenoj i pouljenoj vodi, a potom ga ocediti.
10. Za sos: čen belog luka sitno iseckati i kratko propržiti na ulju, dodati soja sos, gustin razmućen sa vodom i 2 kašike susama.
11. Sos promešati i preliti ispržene štapiće. Služiti uz obaren pirinač i povrće.

Recept Dragane Skular iz Jaše Tomića
Recept Dragane Skular
iz Jaše Tomića

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!