Start Zanimljivosti Ishrana: Meso bogato holesterolom snižava libido

Ishrana: Meso bogato holesterolom snižava libido

lilbidoBademi, jagode, avokado i krompir su hrana koja dobro utiču na seksualnu želju, ali pre seksa se ne preporučuju bifteci i meso bogato holesterolom, dok je najgori izbor definitivno – alkohol

O hrani kao afrodizijaku postoji mnoštvo zabluda, ali dokazano je da neke namirnice dobro utiču na libido, dok druge smanjuju seksualnu želju.

Dejstvo badema najviše će osetiti pripadnici jačeg pola jer ovo jezgrasto voće obiluje cinkom koji kod muškaraca jača libido. Jagode možda zvuče kao kliše, ali bogate su antioksidantima koji koriste srcu i arterijama, a dobra cirkulacija je “ključ” za sjajan seks. Protok krvi ubrzava i avokado, kao i krompir, koji snižava i krvni pritisak. Cink se nalazi i u susamu i ostrigama.

Pre seksa se ne preporučuju bifteci i meso bogato holesterolom i prerađenim mastima. Osim toga, studije su pokazale da osobe koje jedu previše crvenog mesa imaju manje prijatan miris kože od onih koje daju prednost povrću, voću, ribi i belom mesu. Još opasnije su trans-masti, jer uzrokuju zakrčenje arterija, pa izbegavajte brzu i prženu hranu pre vođenja ljubavi. A, najlošiji izbor (ako želite seks koji se pamti) je – alkohol. Tačno je da ćete se uz čašicu-dve više lakše opustiti i upustiti u ljubavne avanture, ali pijanstvo blokira čula, smanjuje želju, uzbuđenje i osetljivost na dodire.

Izvor: Novosti.rs
Foto: FreeDigitalPhotos

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!