Start Deserti Kolači Išler srca

Išler srca

isler srca
Sastojci:

Za testo:
– 280 g margarina
– 280 g brašna
– 140 g šećera u prahu
– 140 g mlevenih oraha
– sok od jednog manjeg limuna

Za fil:
– 3 jajeta
– 150 g šećera
– 100 g margarina
– 1 vanil-šećer

Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 100 g margarina

Priprema:

Testo:
1. Brašno pomešati sa šećerom i dodati omekšali margarin isečen na komade.
2. Rukama sve izgnječiti, dodati orahe i sok od limuna, te umesiti testo.
3. Zatim testo rasklagijati pa vaditi kolačiće kalupom u obliku srca i ređati ih u pleh obložen pek-papirom. Peći u zagrejanoj rerni na 170°C 10-15 min.
4. Gotove kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Fil:
1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i skuvati ih na pari sve dok se krem ne zgusne (proveriti tako što povlačenjem kašike po šerpi mora da se vidi dno). Zatim krem ostaviti da se ohladi.
2. Margarin penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim kremom od jaja.

Finalni postupak:
1. Kašičicom staviti fil na jedno srce, pa ga preklopiti drugim i blago pritisnuti da se spoje.
2. Otopiti čokoladu sa margarinom i silikonskom četkicom premazati jednu stranu srca čokoladnom glazurom.

Recept Jelene Ćirić iz Niša

Arhiva: Pošalji recept

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!