Start Restoranski vodič Ivan Marinković: Mamina kuhinja je najbolja u svakom smislu!

Ivan Marinković: Mamina kuhinja je najbolja u svakom smislu!

380279_zabfarma1_f-420x241
Ivan Marinković je rođen u Beogradu. Po struci je instruktor fitnesa, bavio se profesionalno fudbalom i završio je višu trenersku školu. Ivan se bavi privatnim biznisom i ima svoj lokal u Beogradu. Bio je učesnik popularnog rijalitija “Farma” gde je ostati upamćen po druženju i poljupcima sa mladom manekenkom Sarom Trajanović, sa kojom je bio i ostao blizak od početka emitovanja rijalitija i nakon izlaska sa imanja. Jedno od najzapaženijih lica poslednje “Farme” svakako je naš današnji sagovornik Ivan Marinković, bivši suprug Goce Tržan.
Pokazao je da se dobro snalazi u svim situacijama, pa i u kuhinji, te smo ga kontaktirali i sa njim porazgovarali o tome koliko vodi računa o svojoj ishrani, ume li da kuva, koja su mu omiljena mesta za izlaske…
“Dobar deo moje rane mladosti bavio sam se profesionalno fudbalom. Živeo sam na posebnom režimu ishrane i zaista sam vodio računa o tome. Danas kada nisam na taj način i toliko intenzivno u sportu manje vodim računa o ishrani. Nisam doduše nikada bio preterani ljubitelj ishrane po restoranima, ili brze hrane. Ali s vremena na vreme volim sa društvom da se lepo provedem. Imam sreće jer nisam sklon gojenju te još uvek ne moram da vodim računa o kalorijama. Ono što mi je ostalo od detinjstva jeste kuvana hrana pod obavezno svaki dan. I danas praktikujem da mi barem jedan obrok dnevno bude neko kuvano jelo”.

Kako se snalaziš u kuhinji?
“Iskreno, veoma slabo kuvam. Ali sam oduvek imao jaku želju da naučim i zanimala me je ta veština. Nakon mnogo vremena ukazala mi se prilika za to na Farmi, gde sam uostalom hteo ne hteo bio primoran da pravim jelo za sebe da bih opstao. Osim toga, tako je zamišljena i koncepcija same emisije, da se snalazimo”.

Imaš li omiljeno jelo ili ukus koji te vraća u rano detinjstvo?
Ivan je odmah imao spreman odgovor: Možda će vam zvučati šablonski ali mamina kuhinja je najbolja u svakom smislu i uvek. Inače sam veliki ljubitelj domaćih jela, punjene paprike i sarme. Ali ako bih morao da se opredelim za jedno jelo, to bi onda bila domaća popara. Nju mi je spremao moj pokojni otac na jedan poseban da tako kažem njegov način. Imao je svoj specijalni recept i ukus koji je ona imala je zaista nešto što se ne može zaboraviti. Poparu toplo preporučjem svima, lako se pravi, ukusno je i zdravo, a ne košta mnogo. Za one koji ne znaju popara je staro i pomalo zaboravljeno jelo a kada imate stari hleb časkom se napravi.

Koliko si spreman da eksperimentišeš sa hranom, imaš li omiljeno jelo ili kuhinju?
“Obožavam azijsku hranu, često boravim u Istanbulu i njihova jela su po mom ukusu. Volim začine i način na koji ih oni kombinuju. Inače sam mesojed i glavni obrok mi retko prođe bez mesa. Uvek mogu da jedem jagnjetinu i to mi je omiljeni mesni delikates. Kada izađem negde na ručak sa prijateljima, volim da to bude ipak lokal koji služi domaću hranu. Veliki sam obožavalac naših salaša i etno restorana.
Mi smo za vas odabrali Etno restoran “Srpska brvnara” koji se nalazi na samoj obali Save i predstavlja savršen kutak za bekstvo od gradske buke i potpuno uživanje u prijatnoj porodičnoj atmosferi.

Zamolili smo Ivana da podeli sa nama jedan praktičan kulinarski recept sa Farme…
“Svima je već poznato da sam bio u ekipi sa Sarom, Romanom, Suzanom Perović… zajedno smo pripremali hranu i evo nešto u čemu smo posebno uživali tokom našeg boravka na Farmi: Prvo isečemo krompir na police i stavimo da se zapeče u rerni. Za to vreme u dubljem tiganju izdinstamo dosta luka, pa dodamo povrće koja imamo, može sve što vam se nađe u kući, i sve to dobro izdinstamo da se ukusi i arome pomešaju. Zatim uzmemo krompir koji se ispekao u rerni i sitno ga iseckamo u kockice i pomešamo sa povrćem ostavimo sve da se krčka još nekoliko minuta. Serviramo ga dok je toplo. Zaista je ukusno i zdravo, puno boja i vitamina. Toplo preporučujem svima, probajte”…

Kako se boriti protiv stresa, bolesti modernog doba?
“Uvek kada imate priliku pored redovnih aktivnosti koje obavljate tokom dana, nađite malo vremena za sebe. Dovoljno je 10-15 minuta, za lagane aerobne vežbe, ili vežbe istezanja i oblikovanja. Ako vežbate svaki dan 10 minuta to je dovoljno da se održava postojeći tonus mišića. A kada imate više vremena, toplo vam preporučujem brzo hodanje kao odličan način da provodite vreme napolju i da održavate kondiciju”.

Poruka za kraj:
Ljudi obično odvajaju nas tzv. “javne ličnosti” od njih da tako kažem običnih ljudi. Ali tu nema nikakve razlike, mi imamo iste probleme i obaveze kao i bilo ko drugi. Ukoliko upadnem u neke probleme uvek mogu da se obratim prijateljima za pomoć. Imam puno ljudi na koje mogu da se oslonim i oni na mene. Taj segment mog života mi je izuzetno važan. Negujte ljude oko sebe, nemojte ih olako shvatati. Ljudi koji nemaju prijatelje su prazni”.

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed
Autor: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: www.srpskabrvnara.rs

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!