Start Trikovi i saveti Izbegavajte ovih šest grešaka ukoliko želite MEKANE I SOČNE KRMENADLE + recepti

  Izbegavajte ovih šest grešaka ukoliko želite MEKANE I SOČNE KRMENADLE + recepti

  Pržene krmenadle sa začinima
  Foto: Stockfood
  Želite sočne, ukusne krmenadle ali koliko god pokušavali da ih pripremite besprekorno one i dalje budu tvrde ili žilave? U nastavku pročitajte šta treba izbegavati, a možda se pridžavate baš nekog od pogrešnih uputa i zato vaše krmenadle nisu slasne, sočne, mekane i za prste polizati.

  Pripremate meso bez kostiju?
  Generalno, više volimo da jedemo meso bez kostiju, jer je tako praktičnije. Međutim, postoji nekoliko razloga da krmendalu spremamo bez skidanja kostiju. Tako se meso priprema sporije, pa će meso biti sočnije. Takođe, kost daje mesu lepši ukus, piše bonappetit.com.

  Marinirane krmendale sa rošitlja

  Stavljate malo soli i malo bibera?
  I to je greška, treba staviti što više soli i bibera. Tako će krmenadla dobiti pikantnu koricu. Kombinacija soli, karamelizovane krmenadle i masnoće će vas oduševiti.

  Punjene krmenadle u sosu od vina

  Odmah pripremate meso?
  Kada meso izvadite iz frižidera, ostavite ga na sobnoj temperaturi bar 30 minuta. Ako je meso suviše hladno, može se desiti da se spoljašnji deo prepeče, a šnicla unutra ostane nepečena.

  Krmenadle u sosu od jabuka

  Pečete na visokoj temperaturi?
  Ako volite hrskavu koru, počnite da pečete krmenadlu na visokoj temperaturi, a zatim je smanjite. Ako nastavite da pržite krmenadlu na visokoj temperaturi dobićete suvo, izgorelo meso. I naravno, neće baš biti ukusno.

  Pikantne krmenadle s belim lukom i vorčester sosom

  Odstranjujete masnoću?
  Većina krmenadli sadrži sloj masnoće. Umesto da je odstranite pre ili posle pripreme, hvataljkama stavite masnoću na vreo tiganj da se istopi. To će dati krmenadli fantastičan ukus.

  Punjene krmenadle sa sosom od rabarbare

  Odmah sečete krmenadlu?
  Verujemo da ne možete da odolite sočnom mesu, ali ako ga odmah nakon pripreme isečete, svi ukusni sokovi će iscureti. Sačekajte bar 10 minuta pre sečenja, jer će tako meso ostati sočno.

  Samo torte i kolači, i ništa više!

  RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!