Start Trikovi i saveti Izbegnite najčešće greške u pripremi pice + recepti

    Izbegnite najčešće greške u pripremi pice + recepti

    Kako se pravi pica
    Foto: Guliver/Thinkstock

    Pica je mnogima jedno od najdražih jela – idealna za druženja ili brzi obrok. Ako vam se dogodilo da pica ne bude onakva kakvu ste želeli, možda ponavljate neke od najčešćih grešaka u pripremi i pečenju.

    Previše preliva

    Iako se na prvi pogled čini da će pica biti sočnija ako date sebi oduška, to nije tačno. Ako stavite previše nadeva, rizikujete da korica bude pečena, a sredina sirova ili će korica već zagoreti dok se sredina ispeče. Pica sa spanaćem Nemojte stavljati više od centimetar visine nadeva zajedno s umakom.

    Previše sira

    Mnogima je pica nezamisliva bez sira i to im je najvažniji sastojak, ali ni s njime ne treba preterati. A kako znati da ste preterali? Dok god ispod sira vidite ostale namirnice i umak, sve je pod kontrolom. Vegetarijanska pica To je ujedno i jedini način da se celi nadev ravnomerno ispeče.

    Rasporedite namirnice

    Ponekad u žurbi na testo samo nabacamo ostale sastojke ne razmišljajući o tome da se zbog toga pica neće ravnomerno ispeći ili će ostati previše korice. Dakle, koliko god se žurili, ravnomerno rasporedite sve sastojke. Pizza testo koje možete čuvati u frižideru

    Debljina testa

    Jednako je bitna kao i nadev. Ako kod razvlačenja testa primetite jako tanak deo, očekujte da će puknuti pod umakom i ostalim namirnicama. Pizza cvet Radije se potrudite i oblikujte novi komad testa pa ga ponovo razvucite.

    Vrste mesa

    Bilo koji tip obrađenog mesa poput pršuta ili kulena neće biti opasni za zdravlje, ali na picu nikada nije preporučljivo staviti sirovo meso bilo koje vrste, jer postoji mogućnost da se neće ispeći. Tada rizikujete bolesti i bakterije. Pizza sa testom od karfiola

    Pravilo od pet minuta

    Kada se čini da je pica gotova, ostavite je još pet minuta u rerni. Ako je odmah izvadite, moguće je da korica neće biti dovoljno hrskava. Znaćete da je gotova kada rubovi počnu dobijati smeđe-zlatnu boju. I na kraju, ostavite je barem pet minuta da odstoji van rerne pre sečenja, jer će biti lakše razdvojiti nadev. Pizza sa smokvama i pršutom

    Samo torte i kolači, i ništa više!

    RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!