Start Glavna jela Povrće Jaja u marinara sosu

Jaja u marinara sosu

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 35 minuta
  • 2 osobe
  • Lako

Sastojci:

3 paradajza
1 glavica crnog luka
so, biber
origano
maslinovo ulje
3 manja jajeta
sir

Priprema:

1. Očistiti crni luk pa sitno iseckati. Paradajz kratko blanširati, oljuštiti i iseći na kockice.
2. Na maslinovom ulju prodinstati crni luk na umerenoj temperaturi da postane mekan i providan.
3. U to dodati pripremljen paradajz, začiniti i dinstati uz redovno mešanje sve dok višak tečnosti ne ispari (10-ak minuta).
4. Za to vreme ugrajti rernu na 220ºC.
5. U vatrostalnu posudu prebaciti izdinstano povrće, napraviti malo udubljenje, dodati sir, jaje i preko jajeta narendati još malo sira.
6. Peći 15-ak minuta tj. dok se ne stvori blaga pokorica na jajetu.
7. Izvaditi iz rerne, dekorisati s malo peršuna ili bosiljka i poslužiti uz omiljeni hleb.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!