Start Deserti “Jaje na oko”

“Jaje na oko”

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (1 glasova, prosek: 5.00 od 5)

Loading ... Loading ...
jaje na oko
Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Potom dodati jednu kašiku šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanca sa 3 kašike šecera, dodati sneg od belanaca i promešati varjačom.
3. Na kraju dodati mešavinu brašna i praška za pecivo i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati preostali šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. U ohlađeni puding dodati pavlaku i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Pecenu koru premazati pripremljenim filom.
2. Odozgo rasporediti oceđene polovine kajsija iz kompota.
3. Preliv za kolače pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime preliti kolač.

Recept Kristine Šereš iz Budisave
Recept Kristine Šereš iz Budisave

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!