Start Restoranski vodič Jeca Krsmanović: Nikada ne bih probala sipu i školjke

Jeca Krsmanović: Nikada ne bih probala sipu i školjke

jeca krsmanovic

Mlada pevačica Jelena Jeca Krsmanović rođena je 1983. godine u Beogradu i još kao devojčica počela je da se bavi pevanjem, a svoj prvi nastup imala je sa svega osam godina kada je i uočen njen veliki talenat. Dobitnica je mnogih nagrada na raznim takmičenjima pevača ametera, a mnogi su u njenom glasu i pojavi „videli“ veliku folk divu Cecu Ražnatović, pa je tako s punim pravom ponela “titulu” Cecine naslednice. Nakon višegodišnje medijske ilegale, 2013. godine vraća se na muzičku scenu u Srbiji kada sa kolegom Ćirom snima duet „Sele“, nakon čega je izdala još tri singla koja su obradovala nestrpljive Jecine fanove. Ova šarmantna pevačica je u braku sa kompozitorom Zoranom Marjanovićem sa kojim ima ćerkicu Janu.

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
– Naravno, volim da kuvam i odično se snalazim u kuhinji. Još od malih nogu sam pokazivala interesovanje za spremanje hrane, a od majke sam dosta toga naučila.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si kao mala bila izbirljiva?
– Kada sam bila mala mama je često kuvala jela sa dosta povrća zbog vitamina i minerala, a od mesa smo uglavnom jeli junetinu ili ribu.

Omiljeni restoran, preporuka
– Obožavam da posećujem restoran “Sinđelić” jer tamo prave najbolji tartar biftek u gradu.

restoran sindjelic 1

Kad si u inostranstvu, koje restorane posećuješ i šta jedeš?
– Kad sam u inostranstvu jedem samo kad moram, jer našu kuhinju najviše volim.

Da li vodiš računa o ishrani?
– Vodim računa o ishrani i trudim se da to bude što zdravija. Hrana je za mene izvor sastojaka koji si potrebni organizmu za zdrav i normalan razvoj.

Omiljena kuhinja?
– Omiljena mi je kineska kuhinja jer smatram da su njihova jela izuzetno zdrava.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
– Ne bih želela da probam sipu i školjke.

Omiljeni recept?
– Slana torta od blitve –

Sastojci:

Za koru:
– 5 jaja, 5 kašika brašna, 1 kašičica soli, 1 kašičica začina, 3 kašike ulja, 3 kašike milerama, 1 prašak za pecivo i oko 300 gr barene blitve.

Za nadev:
– 400 gr pilećeg parizera, 5 dl milerama, 200 gr kačkavalja, 1,5 dl kečapa, 1 kesica origana i 1 kuvano jaje.

Priprema:
– Ispeći tri kore sa navedenim sastojcima.
– Za kore prvo umutiti belanca sa solju.
– U pasiranu blitvu dodati žumanaca, mileram, ulje, suvi biljni začin, brašno i prašak za pecivo, izmešati i dodati sneg od belanaca, pa pažljivo, varjačom promešati.
– Masu izliti u podmazan i brašnom posut pleh i peći 20 minuta na 180 C, da se kora odvoji od zidova pleha.
– Na isti način ispeći još dve kore.
– Nakon toga kore filovati nadevom od sira i salame.
– Ostaviti da torta odstoji da bi kore upile fil, a tek sutradan je seći na željne parčiće.

Prijatno!

Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!