Start Deserti Slatka testa Jesen miriše ovako – ružice sa cimetom i smeđim šećerom

Jesen miriše ovako – ružice sa cimetom i smeđim šećerom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 95 min
  • 6 osoba
  • Lako

Sastojci:

Testo
½ kg brašna
20 g kvasca
½ kašičice soli
1 kašičica šećera
200 ml mleka
125 g putera
1 jaje
1 limun (korica)
Fil
125 g smeđeg šećera
3 kašičice cimeta
Glazura
100 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake

Priprema:

Testo
1. U manjoj posudi pomešati šećer, kvasac i toplo mleko pa ostaviti da kvasac zapeni.
2. Brašno i so usuti u posudu za mešenje i promešati pa dodati kvasac, naribanu koru limuna, jaje i rastopljeni puter. Zamesiti testo pogodno za rad i koje se ne lepi za ruke. Pokriti i ostaviti na toplom da se udvostruči tj. oko pola sata.
3. Izručiti testo na pobrašnjavljenu radnu površinu i rastanjiti oklagijom na debljinu oko 0.5 cm u pravougaoni oblik.
4. Sjediniti šećer i cimet pa testo ravnomerno posuti ovom mešavinom.
5. Testo urolati po dužini a sastav premazati sa malo vode kako bi se testo što bolje sastavilo. Rolat iseći na kolutiće debljine 2-3 cm i poređati u podmazan pleh. Testo prekriti i ostaviti da odmori desetak minuta.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta. Pred kraj pečenja ružice premazati s malo vode i isključiti rernu. Ostaviti da se peku još par minuta pa izvaditi i ohladiti ih.
Glazura
1. Belu čokoladu izlomiti na komadiće pa na tihoj vatri otopiti zajedno sa slatkom pavlakom
Finalni postupak
1. Pripremljenom glazurom premazati pečene ružice.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!