Start Predjela Peciva JEŽIĆI: Savršeni za dečji rođendan

JEŽIĆI: Savršeni za dečji rođendan

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
350 g brašna
2 dl mleka
1 dl maslinovog ulja
2 jajeta
1/2 kockice kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli

Priprema:
1. U mlako mleko izmrviti kvasac sa šećerom, pa ga ostaviti da nadođe.
2. U dublju posudu sipati polovinu brašna, dodati so, jedno jaje i maslinovo ulje.
3. Zatim dodati nadošao kvasac i umesiti testo uz postepeno dodavanje preostalog brašna.
4. Testo pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
5. Nakon toga razviti ga oklagijom da bude debljine malog prsta. Reckavim točkićem iseći testo na trake širine 1 do 1,5 cm.
6. Svaku traku zaseći da bude reckava celom dužinom.
7. Urolati u trake, pa ih poređati u pleh podmazan uljem.
8. Umutiti jaje viljuškom, premazati ježiće, te ih ostaviti 10 minuta da odstoje.
9. Za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 250°C. Ježiće peći oko 25 minuta ili dok ne porumene.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!