Start Deserti Jo-Jo oblande: Ukusne i fine

Jo-Jo oblande: Ukusne i fine

Foto: Dobra Hrana
Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
2 dl vode
350 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g ekspandiranog pirinča
2 lista oblande

Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti vodu, šećer, izlomljenu čokoladu i margarin. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se svi sastojci ne sjedine.
2. Potom skloniti sa ringle pa u toplu smesu dodati mleko u prahu i umutiti mikserom da ne bi ostale grudvice.
3. U prohlađenu smesu dodati ekspandirani pirinač i polako promešati varjačom.
4. Pripremiti dublju tepsiju veličine oblande. Staviti u nju jedan list oblande i preliti ga pripremljenim filom. Fil ravnomerno rasporediti pomoću kašike i preklopiti ga drugim listom oblande. Odozgo pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru da se stegne.
5. Kada se kolač stegne, iseći ga na kocke.

Samo torte i kolači, i ništa više!

RECEPTI IZ BAKINE KUJNE!